Pages

Miten meni joululoma?

keskiviikko 28. tammikuuta 2015


 
Joululomalle Tallinnasta lähdettiin 19.12, enkä olisi silloin voinut arvata mihin tämä loma tulisikaan viemään meidät... Meni nimittäin suunnitelmat hieman uusiksi kiitos Lentodiilien ja kaukokaipuun. Alkuperäiset suunnitelmat lomalle oli siis ihan perinteistä joulun viettoa tietysti, ystävien näkemistä, vähän töitä, kaveriporukalla vuodenvaihteeksi Kuusamoon lähtöä ja sen jälkeen kaksi tenttiä vielä.


Vuoden viimeinen Tallinna-päivä taisi olla yksi syksyn hauskimmista :)...
 
...Ja niin oli myös viimeinen viikonloppu brunssin merkeissä ennen lomaa! <3






Rakkaan Mantan valmistujaisjuhlat :)
 
Kaikki edellä mainitut onnistuikin oikein hyvin, kotona oli  ihanaa olla, tentit meni oikein hyvin ja Kuusamossa mökillä vasta sielu lepäsikin... Saatiin myös tavarat vihdoin Suomen puolella kakkoskotiin, eli hieman helpotusta "matkalaukkuelämään" aina tänne saapuessa sitten.
Kuusamossa mökillä on tullut käytyä ihan pienestä asti vuosittain, aiemmin enemmän ja nykyään sitten sen kerran vuodessa onneksi nyt kuitenkin ja sillä on kyllä ihan erityinen paikka sydämessäni, ihan jo kaikkien muistojen takia, mutta se on myös sellainen paikka missä ei ole ikinä kiire minnekään ja voi tehdä juuri sitä mitä huvittaa, mitä taas nykyään arvostaa ihan hirveästi. Myös se, että  mökki sijaitsee syrjässä Rukalta, noin puolen tunnin ajomatkan päässä, ns. keskellä korpea, mikä on juuri hyvä omasta mielestäni!

 

Rinteessä en käynyt tälläkään kertaa, vaan Riikan kanssa otettiin lumikengät mukaan ja reippailtiin niillä useampi päivä, sekä käytiin ihan salilla ja juoksemassa muiden ollessa rinteessä. Uuden vuoden aattona myös Laura otti kengät päiväksi ja kavuttiin niillä Rukalle. Oli niin upea ilma, että alkoi se ylistyssanojen määrä itseäkin huvittamaan jo jossain vaiheessa :D Mutta ihan syystäkin hehkutettiin!
Riikan kanssa kenkäiltiin myös Valtavaaran Huiputus, n. 8km pituinen lenkki, joka tunturin laelle asti menee Karhunkierrosta pitkin. Reitillä ei ollut talvikunnossapitoa vaan edellisten jälkiä, ja aikamoisia nousuja, mutta parin tunnin lenkki oli kyllä juuri sopivan rankka ja maisemat ihan huippu hyvät!Onneksi on tullut käveltyä reitti aiemmin, koska mitään muita merkintöjä ei nähty kuin vanhat jäljet, mitkä nekin meni välillä mihin sattuu ja olivat osittain peittyneet. Vuosi vaihtui mökillä hyvässä seurassa ja kaiken kaikkiaan oli aivan ihana reissu. Runsas saunominen oli myös yksi reissun tärkeistä elementeistä tietysti ja kiuas-parkakin piti korjata vielä viimeisenä päivänä :D




Niin kaunista!
 



 
 Mökkitieltä.


___
 


 Valtavaaran huipulla.


Joululomasuunnitelmat siis hieman muuttuivat, kun tenttiin lukemisen ohessa harhauduin ensin selaamaan äkkilähtöjä viimeiselle lomaviikolleni ihan vaan huvikseni, mutta kun lopulta bongasin todella edulliset lennot Hongkongiin, mistä ollaan haaveiltu Villen kanssa molemmat, niin se oli menoa sitten :D! Tallinnaan jäänyt passikin piti saada kulkeutumaan vielä Suomeen ja koittaa löytää muutama kesävaate ennen lähtöä. 19.1 sitten lähdettiin Helsinki-Vantaalta kohti Hongkongia. Matkasta kirjoitan vielä erillisen postauksen.


Nyt on kotiuduttu takaisin Suomeen flunssan kera ja sunnuntaina olisi lähtö takaisin Tallinaan. Ihana päästä kotiin ja tuttuihin rutiineihin, sekä nähdä kavereita loman jälkeen. Voisin sanoa, että valtavalla innolla kohti kevättä, niin koulun kuin muidenkin asioiden suhteen.  Sen verran (hyvällä tavalla) "hektistä" ollut viimeaikoina, että varmaan voi seuraava Suomeen paluu venähtää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti