Pages

Kuulumisia ja muutama ravintolavinkki

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Tällä viikolla alkoikin tämän semesterin toinen puolikas, eli ensimmäinen tenttiviikko on nyt takana. Heti viimeisen kokeen jälkeen reilu viikko sitten suuntasin samantien juoksujalkaa laivaan ja pidennetyksi viikonlopuksi Lappeenrantaan. Matkustus ei sujunut aivan ongelmitta tällä kertaa, meinasin menomatkalla myöhästyä junasta kun laiva oli ensin myöhässä, ja tulomatkalla sitten vastaavasti juna oli sen verran myöhässä ja myöhästyttiin Villen kanssa laivasta... Vähän liikaa sydämentykytyksiä tälle reissulle. Suomi-loma oli vähän turhan kiireinen, ei oikein ollut rentoutunut olo Tallinnaan palatessa kaikkien myöhästymishässäköiden jälkeen. Tottakai oli kyllä ihana ehtiä nähdä paljon ystäviä ja perhettä! Olin la-su joogakurssillakin vähän ajatukset ihan jossain muulla kuin harjoituksen tekemisessä. Muutaman tunnin olisin toivonut lisää päiviin, vaikka kelloja toki käännettiinkin tunnilla taaksepäin ;D



Tämä viikko on ollut nyt onneksi vähän rennompi, kun luentoja oli vain kolmena päivänä, eikä ollut mitään koulujuttuja rästissä. Äiti ja iskä tulivatkin Tallinnaan keskiviikkona käymään yhdeksi yöksi. Ilmat suosi kerrankin ja nautittiin oikein aurinkoisesta päivästä, hyvästä ruuasta ja ravintolavalinnatkin osuivat nappiin myös tällä kertaa!
Lounaspaikaksi valikoitui Telliskivessä Bar & Bistro Kukeke, kun käytiin siellä samalla kiertelemässä kaupoilla.Lounasaikaan paikka oli lähes täynnä, mutta saatiin onneksi pöytä.  Söin itse savulohisalaatin, muut ottivat kanaschnitzelin, friteeratun halloumisalaatin ja burgerin, ja oltiin kaikki todella tyytyväisiä annoksiimme.  Myös palvelu oli hyvää ja tykkäsin kovasti ravintolan sisustuksestakin. Eli suosittelen kyllä piipahtamaan jos Telliskivessä päin liikkuu, Kukeke löytyy Home Artin ja Reval Cafen vastapäätä tien toiselta puolelta.


 Sunny Tallinn.

Illaksi olin varannut meille paljon kehutusta Kolm Sibulat-ravintolasta pöydän. Se oli sijoittunut juuri julkaistussa Viron parhaat ravintolat 2014- listalla sijalle 13, eli odotukset olivat korkealla. Olin lukenut kehuja varsinkin ribseistä, joten niitä oli testattava. Ja voi että, ne olikin parhaat ribsit ikinä! Myös niiden kanssa tarjoiltu tulinen kaali-kimchi oli ihan huippuhyvää. Söin itse pääruoaksi kania, mikä oli annoksena kaikin puolin vähän ehkä mietoa omaan makuuni,  mutta ei se missän tapauksessa huono ollut. Maistoin myös iskän tilaamaa ankkaa, mistä tykkäsin ihan hirveästi. Äiti ja Ville valitsivat molemmat kanaschnitzelit, jotka olivat myös oikein maistuvia. Jälkkäriksi otin itse tiramisun marjoilla, mikä oli oikein hyvä, mutta Villen suklaakakku kyllä aiheutti hieman annoskateutta... Kaikinpuolin vahva suositus tällekin ravintolalle, palvelu oli hyvää ja ruuat ehdottomasti hintalaatu-suhteeltaan todella hyviä!

Ne ihanat ribsit.

 Kanaschnitzeliä ja ankkaa

 Ankka-annos, jonka luokse palaan vielä :D


Jälkkärit ja jänis.

Perjantaina oli luvassa meidän ainejärjestön järjestämät Halloween-juhlat, johon kävin vuokraamassa aasi-asun itselleni. Oltiin aluksi porukalla erään kaverin kotona, mistä jatkettiin sitten juhliin. Itsekin olin ensimmäista kertaa täällä Tallinnassa jopa vähän pitempään baarissa (t. kotihiiri) ja olikin superkiva ilta. Maanantaina on "heti perään" haalareitten launch partyt, mikä vähän hirvittää kun minulla ei todellakaan ole ollut tällää mikään bilevaihde päällä :D


 Aasin näköisenä kotiin kävellessä sai paljon yllätyshalauksia matkan varrella :D

Kirjoitinkin viime kerralla Tallinn Restaurant Weekistä, mihin saatiin ostettua siis muutama lippu. Eilen käytiin syömässä Cru-ravintolassa lounas 10 eron hintaan. Pääruokana oli "Brave Heart" mikä osoittautui lipun ostamisen jälkeen nopealla googlettamisella vasikan sydämmeksi. Sen lisukkeena kermaista sipuli-confitia(onkohan tälle joku suomennos?), miniperunoita ja ramson-kastike. Jälkkäriksi oli uunijäätelöä, omenaa ja nougat crispejä. Voisin sanoa, että paras jälkkäri minkä olen ikinä syönyt! Molemmat annokset olivat sellaisia, mitä tuskin olisi ikinä tullut listalta tilattua, joten olin tyytyväinen, että päädyttiin ostamaan lounaslippu tänne. Cru'takaan ei ole turhaan kehuttu, nimittäin se oli 11. sijalla Viron parhaat ravintolat- listalla. Se oli selkeästi hienompi paikka, missä ollaan täällä aiemmin käyty, palvelu ja ruoka oli ihan erinomaista. Ehdottomasti vierailtava joskus uudestaan.
Jälkkäristä ei tullut otettua kuvaa, se katosi alta aikayksikön parempiin suihin :)
Minusta on muutenkin vähän kaksipiippuinen juttu tämä ruoka-annosten kuvaaminen, koska en halua, että ruokaseurani joutuu odottelemaan kun yritän ottaa näitä suttuisia kuvia puhelimellani :D Mutta taas toisaalta kyllä kauniista annoksista on kiva ottaa kuvia, jotka toivottavasti edes vähän on eduksi.
Ensi viikolla on vielä Ravintolaviikon illallisen vuoro, sekä saadaan vieraita Suomesta viikonlopuksi kylään. Täällä jatkuu nyt sunnuntain vietto salin ja kotona loikoilun merkeissä :) 
Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti