Pages

Vantaa Maraton 2014

maanantai 13. lokakuuta 2014




Eilen oli aika upea päivä, juoksin nimittäin ensimmäisen puolimaratonini Vantaalla! Juoksin yhdessä kummitätini Annen ja hänen toisen kummityttönsä Lauran kanssa. Meille kummitytöille tämä oli ensimmäinen puolikas, itse kummitäti on kyllä juossut maratonejakin :) Tavoitteena meillä oli päästä maaliin ja nauttia juoksusta ja molemmat tavoitteet täyttyivätkin! Jäi niin hyvä fiilis, että ei varmasti ollut viimeinen kerta tämä. Reitti oli mukavan tasainen ja se siis kierrettiin puolikkaalla kaksi kertaa. Juoksukeli oli todella hyvä: n. 10 astetta lämmintä, pilvistä ja tyyntä.
Olin ehtinyt sen syyskuisen, vajaan kolmen viikon flunssan jälkeen juosta vain 5 lenkkiä, mitkä oli tuntuneet välillä aika tahmeille, joten jännitti jonkin verran... Onneksi kevät ja koko kesä tuli juostua melko säännöllisesti, tosin vailla mitään sen kummempia "ohjelmia" kunhan tuli nautittua kesäsäästä lenkkipolulla. Eli pohjana oli noin 5 kuukautta 2-3 lenkkiä viikossa, enkä kokenut, että olisin missään hirveän hyvässä juoksukunnossa. Sitä ennen kärsin varmaan vuoden sitkeästä penikkataudista, mikä lähti kun hankin Zero Pointin kompressiosäärystimet, sen jälkeen ei ole ollu mitään oireita!
Toukokuun alussa juoksin 16km Extreme Runin, mikä oli aika rankka kokemus monesta eri syystä, mutta nyt sain edellisenä päivänä tankattua kunnolla ruokaa ja eilisaamuna ensin kotona aamupala ja vielä toinen Helsingissä Minnan kanssa ennen Vantaalle siirtymistä. Joten se puoli oli tällä kertaa kunnossa.

No eilen kuitenkin oli tosi virkeä olo ja ensimmäiset noin 12km tuntui superhyvälle ja meni kevyesti, mistä olin aika yllättynyt :D Oli niin kiva juosta. Sen jälkeen alkoikin kolottamaan lonkkia ja selkää, mikä on aiemminkin pidemmillä lenkeillä käynyt. Meillä pysyi kuitenkin hyvä rytmi koko ajan ja samaa vauhtia juostiin alusta loppuun. Maaliin päästessä oli kyllä niin itsensä ylittänyt olo! Ja paljon enemmän koski omasta mielestäni niveliin kun lihaksiin, sama juttu tälläkin hetkellä. Sen verran tuli hartioitakin jännitettyä, että sain kunnon päänsäryn tälle päivälle aikaiseksi. Ja kävely on sen verran tyylikästä ja nautinnollista, että taidan odottaa pimeää enne kuin lähden huojumaan kauppaa kohti :D Huomenna taidan lähteä testaamaan salin kylpyläosaston, se tekee varmaan hyvää nyt.
Joka tapauksessa, KANNATTI lähteä, tuntuu että sai  nyt ihan uutta intoa koko juoksuharrastukseen!
Kiitos vielä parhaalle juoksuseuralle :) Oli aika väsynyttä(mutta onnellista!!) tyttöä illa laivassa kohti Tallinnaa, missä oli jo puhetta ottaa uusiksi samalla porukalla ensi vuonna :)
Ja täytyy nostaa hattua maratoonareille, tuntui nimittäin tooodella kaukaiselle ajatukselle, että tuo olisi ollu vasta puoliväli...




2 kommenttia: