Pages

Ensimmäinen viikko Tallinnassa

sunnuntai 31. elokuuta 2014

Sen jälkeen kun kesäkuussa sain tietää tulleeni hyväksytyksi Tallinn Universityyn, on jonkinlaisen blogin aloittaminen pyörinyt mielessä kerran jos toisenkin. Päällimmäisenä syynä sen takia, että sitä huomaa kuinka nykyään vuodet vaan "sekoittuu" toisiinsa, eikä sitä aina meinaa muistaa mitä kaikkea tapahtui milloinki, joten haluan että itselläni pysyy jotenkin tapahtumat oikeassa järjestyksessä näin kirjoitetussa muodossa... Niihin on myös sitten mukava palata jälkikäteen muistelemaan vaikka sitä, mitkä ne omat fiilikset olikaan näin suuren elämänmuutoksen kynnyksellä.

No, joka tapauksessa, ensimmäinen viikko Tallinnan asukkina alkaa nyt olla takana ja ajattelin kirjoittaa koko viikon kuulumiset tähän kerralla. Aika on mennyt todella nopeasti ja tuntuu toisaalta, että olisin ollut jo pidemmän aikaa täällä. Muutto tänne ei jännittänyt oikeastaan yhtään, koulun alku kyllä sitäkin enemmän. Onneksi minulla oli täällä Tallinnan päässä ystäväni Miia, jonka avulla sain mm. tämän nykyisen kotini(jossa olen viihtynyt paremmin kuin hyvin) ja vastannut moniin tyhmiinkin kysymyksiini :D Asunnon kanssa kävi kyllä ihan mieletön tuuri, kerrankin oikeassa paikassa oikeaan aikaan... Varsinkin kun tähän aikaan vuodesta kivat kämpät on täälläkin kiven alla.

Minikeittiö



iltapalaa muuttoviikonlopun jälkeen

Muuttoviikonloppu meni sujuvasti, koska minulla oli täällä äiti, iskä ja Ville auttamassa. Olin varannut meille lauantaille pöydän Rataskaevu 16- ravintolasta missä syötiin pitkän kaavan mukaan ihan uskomattoman hyvät ruuat. Sunnuntaina jäin sitten itsekseni ja ehdin tutustumaan lähiympäristöön juoksulenkillä. Noin kymmenen minuutin matkan päästä löytyy Tallinnan suurin puisto Kadriorg sekä Piritan ranta, joten lenkkimaisemat on aika kivat! Muutenkin kotini sijaitsee n. 5 minuutin kävelymatkan päässä satamasta, Vanhasta kaupungista ja koulusta, mikä on kyllä ihan kätevää. Toisaalta Tallinnan asukkaille kaikki julkinen liikenne kaupungissa on ilmaista, eli bussillakin voi ajella ympäriinsä jos siltä tuntuu.

Tallinn Universityn kampuksen Astra-rakennus





Kadriorg

Lounaalla Must Puudelissa



Ulos lähdössä


Suklaakahvilassa herkuttelemassa..

Maanantaina alkoikin sitten koulu eli kaikkien kansainvälisten opiskelijoiden orientaatioviikon ensimmäinen päivä. Jännitti kyllä koululle kävellessä todella paljon. Onneksi en varmaan ollut ainoa.. Heti aulassa löysinkin sattumalta tosi mukavan tytön, joka aloittaa myös oikeustieteen opinnot ja ollaankin hengailtu useampana päivänä tällä viikolla. Orientaatio oli ihan ok, jonkin verran oli sellaista asiaa mitä olin itsekseni jo käynyt koulun sivuilta lukemassa. Kansainvälisiä opiskelijoita olikin tänä vuonna ennätysmäärä, suurin osa vaihtareita. Yliopiston kampus oli myös viihtyisä ja muutama rakennuksista oli vain pari vuotta vanhoja.
Tiistaina orientaatio jatkui ja oltiin nyt kaikki degree studentsit samassa ryhmässä ja erasmus-vaihtarit omassaan. Nyt vähän jo eksyin mennessäni, oli muutenkin kiire ja väärä luentosali merkittynä kalenteriin, alkoi jo vähän hikeä pukata ennenkun selvisin oikeaan osoitteeseen.. Perjantaina oli vielä yksi orientaatiopäivä pelkästään oikeustieteen opiskelijoille, eli koulua oli tällä viikolla aika vähän.

Muuten onkin sitten ollut ihan kiitettävästi kaikkea kivaa ohjelmaa, eikä ole paljon ehtinyt kotona olla. Ollaan käyty porukalla syömässä monessa kivassa ravintolassa(joka päivä...) ja istumassa iltaa. Perjantaina käytiin Miian, Kerttulin ja muutaman vaihtarin kanssa Patarein hylätyssä vankilassa. Kahden euron sisäänpääsymaksulla sai kierrellä vapaasti ympäriinsä. Osa huoneista ja selleistä oli ilman mitään valaistusta ja täynnä tavaraa jotka sinne oli 90-luvulla vankilan lakkautettua jäänyt. Osaan pilkkopimeistä selleistä ei uskaltanut edes kurkata, oli sen verran karmiva tunnelma.






Ulkoiluhäkkejä...




Lauantaina käytiin Miian kanssa Kalamajassa vanhalla tehdashallialueella Telliskivi kirbufestivaaleilla, jossa oli hirveä määrä kirpputorimyyjiä, jonkin verran ruokakojuja, josta syötiin ihan huikean hyvät paistetut kampasimpukat lisukkeineen, tarjoiltuna tietysti isosta simpukan kuoresta, aurinko paistoi täydeltä taivaalta, musiikki soi ja ihmisiä oli paljon liikenteessä. Tosi kiva lauantaipäivä siis, onneksi tuli lähdettyä!

namnam, vaihteeksi










Kohvik Boheem Kalamajassa

Ekan viikon tunnelmat on olleet siis kaiken kaikkiaan tosi hyvät, taidanpa tykätä tästä kaupungista koko ajan enemmän ja enemmän :) Ensi viikolla pääsee vihdoinkin luentojen kimppuun kun koulu starttaa kunnolla!





2 kommenttia:

  1. Sara, ihana blogi!
    Tsemppiä opintojen pariin ja uuteen kotikaupunkiin!
    Seurailen matkassa mukana :)
    <3 Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna :) <3 Tsemppiä siullekin opiskeluihin! :)

      Poista